Hundar ska inte sitta i rullstol

Posted: augusti 17th, 2010 under Allmänt.
Tags: , , , ,

Vi lever minsann i en mycket märklig värld. En del människor har inte mat för dagen och andra lever i ett överflöd materiellt sett. I delar av världen får människor kämpa varje dag för att överleva och de har inte tillgång till vård när de behöver. Ytterligare andra tvingas leta efter sin mat bland sopor. Vissa badar bildligt sett i pengar.

Jag såg ett inslag på Rapport ikväll om hundar som lever fast de inte borde. Människor tvingar hundar att sitta i rullstol. Sådant gör mig illa berörd, både för hundens och för människors skull. Om man har möjlighet att betala så dyr vård för ett djur, borde man istället låta människor få del av sina pengar. Det finns inget som rättfärdigar att man lägger så mycket resurser på djuren när man kan hjälpa människor i nöd istället. Det är verkligen ett egoistiskt tänkande.

Än så länge sker detta inte i Sverige och jag hoppas att det aldrig kommer att bli så. Ett djur har inte samma värde som en människa. Så länge det finns människor som svälter och törstar på vår jord, borde vi dela med oss av vårt överflöd för att hjälpa dessa människor och inte kasta bort pengarna på onaturlig behandling av djur.

http://www.svd.se/nyheter/utrikes/ukraina-stryper-veteexporten_5150455.svd

1 kommentar »

 1. Jag förstår inte den direkta kopplingen mella svälten och rullstolshundana, det är varken hundägarnas fel eller hundarnas fel att det tyvärr och då menar jag verkligen TYVÄRR finns svällt på vår jord. Om en hundägare älskar sin hund borde den kunna få ge sin kära en chans oavsett hur det ser ut ut världen.
  Och sen kanske man kan störa sig på att att vi människor blir allt mer komersiella ständigt söker utveckling utan att reflektera behövs detta, som tex olika typer av utveckling rehabilitering, medicinering mm av husdjur, men detta är en helt annan sak.
  Det är vare sig männinskor, hundägare eller hundars fel att de globala komersiella krafterna törstar efter utveckling och pengar..
  Och vad vet DU, de hundägar som ordnar rullstolar till sina kamrater kanske redan bistår med summor pengar till hjälp- organisationer.
  Och om man nu ska lägga in värderingar om detta är onaturligt eller inte eller om man säger oetiskt eller inte kan det inte vara mer oetitiskt att hjälpa en hund än människa, för när blev det fel att hjälpa en hjälpbehövande, !???

  Tänk efter innan du kritiserar !

  /Urban

  Comment by Urban — 19 augusti 2010 @ 11:42

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment