Hägglund vill minska aborterna

Posted: april 11th, 2008 under Allmänt.
Tags: , ,

Nu ger Göran Hägglund ett uppdrag till Anders Milton. Han ska leda arbetsgruppen som ska få antalet aborter att minska. Kristdemokraternas partiledare Göran Hägglund besöker en gymnasieskola för att tala med ungdomarna om sex och vikten av att skydda sig mot könssjukdomar. Han menar att arbetet måste gå hand i hand med att minska spridningen av könssjukdomar och att minska aborterna. Läs i Dagen.

Man kan nästan tro att han hörde mitt anförande i landstingsfullmäktige här om veckan. Eller kan det vara så att vi tillhör samma parti. Ja så är det. Vi Kristdemokrater vill anstränga oss i arbetet att minska antalet aborter. Det är hämskt att så många graviditeter avbryts. Varför bli gravid om man inte vill ha ett barn? Ja jag vet att det finns kvinnor som blir våldtagna och då blir gravida. Men det är inte de jag talar om. Det sker ca 35 000 aborter i vårt land varje år. Det är orimligt många och därför är det viktigt att dessa minskar. Därför är det glädjande att Göran nu tillsätter denna grupp som ska arbeta med detta.

Inga kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment