Kristdemokraterna stred för pensionärerna

Posted: september 7th, 2011 under Allmänt.
Tags: , , , , ,

Det är beklagligt att Sveriges pensionärer inte får sänkt skatt nästa år. Det var vad vi Kristdemokrater stred för i regeringens budgetförhandlingar. Men de andra partierna, C, FP och M ville hellre sattsa på sänkt krogmoms. Det är alltså viktigare att krögarna kan tjäna mer pengar än att pensionärerna får mer över i sin plånbok.

Enligt Ekot i dag är det ovisst om priserna sänks och att fler jobb skapas med den sänkta momsen. De gör en jämförelse med hur det blev i Finland när man där gjorde en liknande reform. Enligt Ekot var det mest företagarna som tjänade på det och därför talar man i Finland om att höja momsen igen. Effekten att få billigare priser uteblev alltså. Vad man där emot kan säga är att effekten av sänkt skatt för pensionärer hade blivit att de skulle fått mer pengar över.

Det står utan allt tvivel att Kristdemokraterna behövs i svensk politik och för Sveriges bästa behöver vi få större stöd nästa gång det är val. Glöm inte detta Sveriges pensionärer.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=4682823

1 kommentar »

  1. It’s impressive that you are getting thoughts from this paragraph
    as well as from our discussion made at this
    place.

    Comment by luxury sextoys — 31 oktober 2020 @ 19:27

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment