Kidnappning inte tillräckligt

Posted: april 25th, 2008 under Allmänt.
Tags: , , ,

Migrationsverket skickar tillbaks familjer till Irak. Att deras barn har blivit utsatta för kidnappningsförsök är inte tillräckligt tungt skäl för uppehållstillstånd. Det är dags att regeringen nu sätter hård press på migrationsverket och visar att Sverige ska ha en människovänligare inställning.

Sluta skicka hem dessa stackars familjer. Hjälp i stället till att förbättra situationen i världen. Det gör vi inte genom att sluta ta emot flyktingarna, utan genom att engagera oss där problemen finns. Vad är det Sverige utsätter dessa familjer för när vi hotar med och verkställer utvisningar. Vi lever inte upp till FN´s konvention mot mänskliga rättigheter. Vi låter inte barnens bästa få styra besluten.

Varför har Sverige skrivit under barnkonventionen när vi aldrig följer den? Det finns väl ingen anledning för oss att skryta med att vi är med på tåget.

Inga kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment