Dödsstraff eller livstid?

Posted: april 30th, 2008 under Allmänt.
Tags: , ,

Idag släpptes en man i USA ut ur fängelset efter 27 år. DNA visade att han var oskyldig till det mord han satt dömd för. 27 år är en lång tid av ett liv, men han kunde ändå bli frikänd till sist. Tänk om han i stället hade fått en dödsstraffsdom. hade misstaget inte kunnat åtgärdas.

För mig blir detta ännu ett tydligt argument mot dödsstraff. Det händer och att man hör någon förespråka dödsstraff och visst finns det tillfällen man tycker att det skulle kunna vara rätt. När barn dödas eller blir utsatta för sexuella övergrepp, är det lätt att tycka att det vore bra. Men vem har rätt att ta någons liv?

Mannen som satt i 27 år oskyldigt dömd är förmodligen glad över att han fick chans att bli frikänd.

Inga kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment