Vindkraft växer i Norge

Posted: juni 7th, 2008 under Allmänt.
Tags: , ,

Vindkraften är frammarch i Norge, ett land med olja. Ändå väljer de att satsa att bygga ut vindkraften stort. Om alla projekt blir verklighet kommer vindkraften att stå för halva energiförsörjningen. Det är intressant att just Norge med sin olja och sin vattenkraft nu också bygger ut vindkraften.

Tänk om vi i Sverige också kunde vara lite mer framsynta och bygga mer vindkraft. Men här ska andra intressen hela tiden stoppa nya projekt. Vi borde se till att förenkla anläggandet av vindkraftparker i vårt land. Vi behöver fler miljövänliga energikällor och är vinden ett mycket bra alternativ. Vi måste komma bort från det stora olje och kolberoendet.

www.dn.se

Inga kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment