Pensionärernas tur

Posted: juli 12th, 2008 under Allmänt.
Tags: , ,

Det är pensionärernas tur att mer pengar i plånboken, inte arbetarnas igen. Det tycker i alla fall jag. Därför håller jag inte med Fredrik Reinfeldt om att det ska bli en tredje skattesänkning för de som arbetar. Om vi har 15 miljarder att satsa någonstans ska de till höjda pensioner eller sänkt skatt för pensionärerna.

Det går inte att låta de vänta ännu mer. Vi måste ge de del av den borgerliga kakan också. De har jobbat och slitit för att bygga vår välfärd under hela sitt liv. måste de också något tillbaka. Jag hoppas värkligen att budgeten i höst kommer att innehålla ett sådant förslag. Ett förslag som innebär en märkbar förbättring för dem. Det går inte bara att säga att de ska fortsätta att jobba. Många orkar inte med fler år i arbetslivet och ska de inte tvingas till det. Det måste vara en möjlighet inte ett krav att fortsätta jobba.

Nu när matpriserna och energipriserna har ökat mycket som de har gjort, har det blivit svårare att klara sig sin pension. Det är därför mycket viktigt att kompensera de ökade kostnaderna med höjda pensioner. Man måste ju äta även om man är gammal. Eller? Jag sätter stort hopp till mina partikamrater i riksdagen och regeringen, att de inte ska lämna de äldre i sticket i höstens budgetdebatt.

Höj pensionerna det märks.

1 kommentar »

  1. Ja. vad bra. Ta skolan härnäst. Barnen blir vuxna någon gång och kommer ta hand om oss.

    Comment by Micaela — 15 augusti 2008 @ 23:12

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment