Melamin i mjölkersättning

Posted: september 14th, 2008 under Allmänt.
Tags: , , ,

Snacka om vad pengar kan göra med oss människor. Nu har ett företag lagt ämnet melamin i mjölkersättning. Ett ämne som används i plast och lim. Det späder man ut maten till spädbarn med. Många barn har blivit sjuka och ett har dött. Åter visar människans girighet upp sitt fula tryne. Man ska ge mjölkersättningen till fattiga barn, då spelar det ju ingen roll att den är giftig. Bara man kan käna mer på det genom att dryga ut med lite kemikalier.

Hur kommer det sig att vi människor är så grymma mot varandra? För detta är ju inte det första exemplet på egoistiska tilltag, och säkert inte heller det sista. Vi dumpar avfall av både det ena och andra slaget i u-länder. Vi låter fattiga jobba för usla löner och producera det vi ska konsumera. Vi vill inte själva ha så låga löner, men vi letar efter de låga priserna.

Tänk vad jakten på mer pengar gör med oss. Någon sa en gång för länge sedan, ”kärleken till pengar är roten till allt ont”. Det ligger mycket i de orden.

http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=157639

Inga kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment