Färdtjänst för vem?

Posted: november 25th, 2008 under Allmänt.
Tags: , , ,

Man blir frustrerad när man läser sådant här. Att vara beroende av färdtjänst men inte kunna göra sig förstådd i växeln. Hur tänker beslutsfattarna när de väljer att lägga beställningscentralerna i andra länder. Inte är det med tanke på de som behöver färdtjänst i alla fall. Det verkar som att spara pengar är allt som är viktigt.

Så illa har vi i Kungsbacka inte fått det ännu, men det blir sämre efter årsskiftet när det nya systemet börjar gälla. Vi har idag en mycket väl fungerande färdtjänst och vi skulle vilja behålla den ordning som vi har. Men det har fullmäktige beslutat att vi inte ska ha. Det blir en gemensam beställningscentral i länet och det blir dyrare att åka.

Undra hur länge det dröjer innan Hallandstrafiken kommer på samma ”smarta” idé som de har gjort i Stockholm? För det är klart att lönerna är lägre i Moldavien än i Halland. Men ska det bara vara ekonomi som ska styra allt? Nej självklart inte. Kvalitet och trygghet måste också få ha sitt värde. Kostnaderna ska inte minska på grund av att man inte vågar chansa på att det ska fungera. För det är så det blir. Människor som är i behov av färdtjänst stannar hemma, eftersom de inte vill bli avsläppta på fel ställe eller för att man inte vågar stå och vänta i mörkret på en taxi som aldrig kommer.

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1298&a=855930

5 Comments »

 1. Jag har själv jobbat imom färdtjänsten i 15 år och några större spån än de som sitter i färdtjänstnämden finns inte för de skiter fullständigt i de handikappades situation utan bara tänker på att spara. De borde vara handikappade själva och ha talsvårigheter och komma till en telefonist
  i Estland eller Moldavien och försöka bli förstådd så kanske de fattar vad det handlar om, men har man inte mera hjärna en en torsk då kan man inte begära att de skall fatta vad det handlar om.

  Comment by Martin — 25 november 2008 @ 23:21

 2. Min morfar sa alltid till mig.

  ”Snålhet bedrar oftast vishet”!

  Comment by Morfar Lasse — 26 november 2008 @ 08:08

 3. Jag är förståndshandikappad o jag måste ha färdtjänst för att min mage krånglar oftast på mornarna.
  Jag jobbar i Nynäshamn o bor i Brandbergen o när jag ska åka tåg till Nynäshamn, när jag väl är framme i Nynäshamn så har jag 20 minuters gångväg till jobbet o när jag kliver av tåget så rinner det från magen avföring så jag får åka hem igen men på tåget så skäms jag fruktansvärt så väl hemma så gör jag mig ren o sen blir kroppen utmattad så jag sover i flera timmar.
  Jag har varit på flera undersökningar o dem kom fram till att jag behövde Färdtjänst bara på mornarna o min läkare o hans kollegor o jag skrev till färdtjänstnämden men jag fick avslag så jag överklagade o det gjorde min läkare också men det hjälpte inte så nämdens beslut var att jag skulle ta med mig ombytteskläder.
  I dag lever jag med ständigt problem med min mage o jag har varit på Manpowers hälsocenter o jag har varit i kontakt med en dietist som har sagd att jag behöver färdtjänst för att klara vardagen.
  Om man skulle ta o demonstrera mot deras pengagalna system så skulle man få rätt i slutändan.
  Det är människor som inte har några sjukdomar alls, dem får färdtjänst hur lätt som helst men en handikappad som har svårigheter med magen får ingen hjälp, det är för jävligt.
  Moderater som tar från dem fattiga, handikappade, pensionärer, sjukskrivna pengar o ger till dem rika är Moderat svin, dem håller ihop o vill ha mer pengar som dem kan stoppa i fickan o reser utomlands o lever gott medans vi andra får leva fattigt.
  Vi behöver ett bättre rättsystem o bättre människor som jobbar med det med friska hjärnor o som kan förstå bättre o jag tycker att det vore bra om en handikappad satt med i nämden o besluttade, det skulle göra skillnad.
  Avsändare: En upprörd medmänniska.

  Comment by Mikael Absalonsen — 12 april 2010 @ 12:48

 4. Jag skulle vilja sitta hos nämden o säga mina åsikter o vara med i politiken o medverka.

  Comment by Mikael Absalonsen — 12 april 2010 @ 12:53

 5. Du har så rätt om färdtjänsten att dem borde vara handikappade själva men dem är bara idioter som tänker med pitten o styr med ärslet så det blir bara skit.

  Comment by Mikael Absalonsen — 12 april 2010 @ 13:01

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment