Albiner mördas i Tanzania

Posted: februari 11th, 2009 under Allmänt.
Tags: , , , ,

Man tror ju inte att det är sant. Medicinmän dödar albiner för att använda deras kroppsdelar i magiska riter. Skrämmande läsning om Tanzania. FN borde gripa in och göra något för att rädda dem. Tänk att häxjakt förekommer fortfarande i vår värld.

Omvärlden borde sätta hård press på Tanzanias regering för att få stopp på detta. Hur kan en regering tillåta att sådant sker? Vi blåser upp stora inslag om djur som behandlas illa och det med rätta, men då borde sådant här vara ännu större. Människor mördas för sin hudfärg. Albiner dödas och deras kroppar styckas för att tokiga häxdoktorer ska kunna sälja delarna och tjäna stora pengar på dem. Detta borde verkligen leda till åtgärder från omvärlden.

http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=162729

1 kommentar »

  1. Det är inte sant.

    Comment by Henrik — 22 april 2009 @ 11:02

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment