Frimodig Kyrka

Posted: mars 8th, 2009 under Allmänt.
Tags: , ,

Nu hittade jag en rolig nyhet. Det är inte bara jag av oss i stiftsfullmäktige i Göteborgs stift, som har förstått att politiken måste bort från kyrkan. Även Markus Larsson (M) lämnar sin politiska lista. Och det är nog ett måste, om vår kyrka ska kunna vara kyrka så går det inte att de partier som finns i vår riksdag sitter och styr även i kyrkan. De flesta är överens om att religionen inte ska styra landet, men det måste också vara tvärt om. Det som beslutas i riksdagen ska inte automatiskt föras över till beslut i kyrkomötet. Vart tar då den frimodiga kyrkan vägen? De som beslutar i kyrkan måste tro på det som är kyrkans grund och de måste våga stå för det.

Klicka på länken till hans hemsida och läs själv. http://www.befria.se/befria/

2 Comments »

 1. Moderaternas kyrkovalsprogram formulerades utifrån vad M tycker i riksdagen, inte utifrån vad som står i Bibeln. Det är delvis det som är grunden till mitt beslut att hoppa av Moderaternas kyrkolista.
  Jag känner mig väldigt välkommen som medlem i Frimodig kyrka, tack så mycket!

  Comment by Markus Larsson — 08 mars 2009 @ 19:34

 2. Hej!

  Jag bestämde mig för att gå över till Frimodig kyrka från socialdemokraterna igår. Hoppas att frimodig kyrka kan vara en mötesplats för alla kristna som vill att kyrkan ska vara trogen sin Herre snarare än partipiskan. När jag insett vilken kyrkopolitik mitt fd parti bedrivit kan jag bara ångra att jag så länge stött verksamheten. Jag ber att fler socialdemokratiska kristna inser vart partiet försöker föra sv k. Själv ska jag göra mitt bästa för att sprida kunskap om detta.

  Guds fred!

  Comment by Gunvor Vennberg — 19 april 2009 @ 08:12

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment