Svenska kyrkan och turism

Posted: mars 26th, 2009 under Allmänt.
Tags: , ,

Har Svenska kyrkan inget annat som lockar? Måste de ta till alkohol för att folk intresserade av deras monter? kanske kyrkan inte har turistmässan att göra.

Jag tycker det är ruskigt onödigt av kyrkan att hålla med sådan marknadsföring. Om inte kyrkans budskap längre är intressant för präster och prostar, kanske det är dags för en stund av reflektion. Varför fylls vissa kyrkor av människor men inte andra? Om prostar och präster inte l’ängre tror på det budskap de ska predika, så kan man undra varför de fortsätter. Vilka kyrkor är det som fylls? Är det de där prästerna tror på budskapet eller är det de där budskapet blivit mindre viktigt?

Kyrkan ska absolut finnas i tiden som vi lever, men det betyder inte att kyrkan ska bli som vilken annan organissation som helst. Det är viktigt att bevara sin identitet om man ska överleva. Har man ingen identitet så har man heller ingen möjlighet att överleva. Våga vara kyrka och våga vara frimodig. Det är den enda vägen om man vill vara kyrka. Annars finns det andra kyrkor för oss att gå till.

http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=165952

Inga kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment