Om Jesus

Posted: april 5th, 2009 under Allmänt.
Tags: ,

Jag måste vara en av de som Jonas Gardell kallar idioter i intervjun Svd idag. Men jag får väl vara en idiot då. För den uppfattning jag har om Jesus tycks skilja sig rätt mycket från den Jonas beskriver. Fast inte en punkt. Jesus älskar alla och han gör ingen skillnad människor.

Det bästa och mest rätta som går att läsa i intervjun är när Jonas säger att han är förförisk att läsa. För är det nog, han förför många med sina texter. Vi kan ha många bilder om hur vi ser Jesus, men om vi förändrar det som står om honom för att det ska passa oss, blir bilden inte rätt. förför man läsaren att tro något bara för att det är en känd författare som säger det. Vi har alltså olika uppfattning, men för det kallar jag inte honom för idiot.

Min uppfattning är att vi har haft en vänsterfalang som har styrt kyrkan under många år och inte en högerfalang. Därför har kyrkan blivit allmänreligiös och får svårt att behålla sina medlemar. En levande kyrka måste vara tydlig och inte flummig.

http://www.svd.se/kulturnoje/nyheter/artikel_2697935.svd

1 kommentar »

  1. tycker du kyrkan borde styras av en högerfalang? Det är väl lika dumt? Tro är personligt och bara en kyrka som är välkomnande och tolerant kan klara sig i längden. Kristdemokrater (jo jag generaliserar) har en mer oinbjudande inställning än svenska kyrkan haft.

    Comment by tobbo — 06 april 2009 @ 06:15

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment