Bua mitt i solen

Posted: april 13th, 2009 under Allmänt.
Tags: , ,

Vilken utmärkt ombyggnad i Bua. De har byggt om sin kyrka och nu är det Sveriges första kyrka med solceller på taket. Med detta utmärkta projekt blir Bua kyrka en förebild för hela Svenska kyrkan. Det är många som skulle kunna följa i deras spår.

Bra jobbat av församlingen i Bua.

http://gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=762&a=488770

2 Comments »

 1. Ja, vi i Fläckebo, som kämpat en ojämn kamp mot Riksantikvarieämbetet och rättsväsende gläds med Bua kyrka. Vi blev inte först, men det är inte det viktiga. Som du säger bör detta bli en rörelse över landet. Majoriteten av kyrkor är ju orienterade i öst-västlig riktning och har alltså ett södertak att lägga celler på. Men detta kräver att vi förändrar tänkandet hos ett visst ämbete! Och detta kräver en politisk vilja!
  Pax et bonum!
  LWÖ, kyrkoherden i Västerfärnebo-Fläckebo församling

  Comment by Leif W. Östborg — 13 april 2009 @ 17:37

 2. Ja, det ligger mycket i det. Det behövs nytänk hos dem. Det nya viktiga kan inte stoppas av att alla kyrkor ska bevaras exakt som de byggdes. De som byggde tänkte framåt, det måste även vi få göra.
  Det finns så många kyrkor som drar så mycket energi.

  Comment by Niklas Mattsson — 13 april 2009 @ 20:46

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment