Omöjligt att förstå

Posted: juni 24th, 2009 under Allmänt.
Tags: , , ,

Det är omöjligt att förstå hur någon som kallar sig kristen kan låta sig luras till att med i eller rösta ett nazistiskt parti. Det går inte ihop. Den Kristna tron bygger helt andra värderingar och kan inte kopplas ihop med en främlingsfientlig eller rasåtskiljande ideologi.

Därför borde ni kristna som låter er luras av Nationaldemokraternas frieri ta er en funderare vad ni egentligen tror på. Granska grunden för den egna tron och grunden för deras ideologi. Det är omöjligt att hitta annat än en del sakfrågor där de stämmer. Men just sakfrågor kan man hitta som man tycker lika dant som vem som helst. Men man måste tänka större än bara till en enskild fråga. Man måste tänka längre och fråga sig vad det skulle leda till om rasistiska och nazistiska krafter fick ett större inflytande över våra liv.

Man får aldrig glömma vad som hände 30-talet i Europa.

http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=172865

1 kommentar »

 1. Det är väl inte konstigt att någon som ”kallar sig kristen” kan luras till vad som helst? Problemet är vad de ”egentligen tror på”. Kristen är ett väldigt väldigt luddigt/oklart begrepp som idag (liksom förr) används av en mängd personer med väldigt olika syn på precis allting. Att vara kristen är ingenting som mig veteligen tilldelas av någon institution/myndighet/organisation utan en beskrivning som man ger sig själv och därmed själv definierar vad den innebär. Visst kan man alltid peka finger och säga att ”du är inte kristen på riktigt för att…” men det slår åt bägge hållen.

  Jos 23:7 ”Beblanda er inte med dessa folk som är kvar bland er.”

  och lite längre ner (23:12) hot om att man banne sig inte skall

  ”vänder er från honom och håller er till dessa folk som ännu är kvar bland er, knyter släktskapsband med dem och beblandar er med dem”

  Visst, selektivt läst och kräver viss tolkning men trots allt finns det en grogrund för att koppla samman Bibeln och rasistiska tankar. Vill man så går det att rationalisera varför man är rasist och kristen.

  Bra iallafall att kristna uppmärksammar och försöker stoppa nazismens och rasismens återkomst och utbredning. Alla dess ”argument” måste slås hål på och rekryteringen stoppas.

  Comment by Christer E — 25 juni 2009 @ 11:32

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment