Trafficking – slavhandel

Posted: mars 18th, 2008 under Allmänt.
Tags: , ,

Manifestationen i Stockholm i lördags mot trafficking verkar ha blivit en succe. Något som borde sprida sig över landet och inte bara vara en Stockholms sak. Men som jag skrev här om dagen så vet jag ju inte hur utbrett det är med sådana manifestationer.

Vi alla måste bli bättre på att ta avstånd från allt som kan glorifiera sexköp. Det är lätt att skratta med när någon drar ett skämt om det eller skratta åt någon som har köpt sex. Det är ibland svårt att stå upp och säga ifrån, men det är viktigt att vi gör det. Det är för de utnytjade kvinnornas och barnens skull som vi måste göra det. Det är för att ställa oss på deras sida. Det får inte gå så långt i Sverige som det har gjort i andra länder. Det finns en del länder där det är helt accepterat att män köper sex, en skrämmande utveckling som vi inte vill ha här.

Det finns en bra artikel i Dagen om manifestationen i Stockholm, som går att läsa här. http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=151268

Inga kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment