Greepeace

Posted: augusti 16th, 2009 under Allmänt.
Tags: , ,

Nu har Greenpeace slutfört sin aktion med stenblock på havsbotten. De ska ha all heder åt detta initiativ. Det är bra att de hindrar skövlingen av fisk på dessa känsliga områden.

Tänk om det hade blivit ett ja till att bygga vindkraftverk på Fladen, för några år sedan när det var på tal. Det hade givit samma effekt för fisken, men samtidigt hade det givit oss ström. Men också då var fiskeindustrin emotg och de fick tyvärr rätt vid det tillfället. Fisken kunde nämligen störas av vibrationerna från kraftverken. (Det hävdade också Naturskyddsföreningen.) Min tanke om detta är att fisken borde störas mer av trålning. Jag kan naturligtvis ha fel.

http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/artikel_3340077.svd

Inga kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment