Frimodig Kyrka

Posted: september 18th, 2009 under Allmänt.
Tags: ,

2 dagar kvar till valet. Därför tänkte jag ge dig ännu ett skäl att rösta på Frimodig kyrka.

Vi tycker att man ska ha rätt att välja vilken församling man ska vara medlem i. Man ska inte vara tvungen att vara medlem i just den församling där man råkar bo. Det är rimligt tycker vi. Det kan ju faktiskt vara så att man inte trivs i den geografiska församling där man bor.

Vi är olika och vi tycker om olika typer av gudstjänster. Detta kan vara ett skäl till att man vill vara med i den ena eller den andra församlingen. Det kan ju också vara så att det är mer naturligt att gå till en viss kyrka. Skälen kan vara olika, men det viktigaste är att människor ska få den möjligheten att själva bestämma.

Det skulle också kunna vara stimulerande för församlingslivet om det inte är självklart att en församling har sitt geografiska område som styr medlemsantalet. Konkurens brukar vara positivt i de flesta fall. Så är det nog också med kyrkan och dess församlingar.

Rösta alltså på Frimodig Kyrka, bor du i Göteborgs stift så kryssa gärna för mig.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_3539573.svd

Inga kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment