Bonusarna fortsätter

Posted: september 29th, 2009 under Allmänt.
Tags: , ,

Storbankerna fortsätter att dela ut bonusar i miljardklassen. Det gör de trots att de har begärd stöd av staten för att klara krisen.

Hur ska man som vanlig människa kunna förstå detta? De begär att få ta våra skattepengar för att klara sina förluster, ändå betalar de ut flera miljarder till chefer. Man ska väl inte kunna få bonus när det går dåligt för det företag man leder. En bonus är väl möjligen tänkbar när man har gjort star vinst. Och med tanke på hur mycket de har fått tidigare, så borde de ju nästan få betala tillbaka när företaget går med förlust, med samma procent som de fick när det gick med vinst.

Det är skandal att bankerna fortsätter med sina bonusutbetalningar. Hur kan ägarna sitta på årsmöten och stämmor och godkänna det? Det skulle vara intressant att få se om det var någon som röstade emot. Var hittar man sådana uppgifter? Det borde finnas ett krav på att de betalar tillbaka till staten när de går med vinst. Men inte, nu delas våra skattepengar ut till ett fåtal personer. Varför kan de inte lära av tidigare dumheter?

http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/artikel_3580719.svd 

http://www.dn.se/ekonomi/nytt-bonusregn-over-bankerna-1.962529

1 kommentar »

  1. De rorliga ersattnigar (pa banksprak ”bonusar”) som delas ut gar inte till direktorerna utan till de som direkt drar in pengar till foretaget. Traders, forvaltare och maklare skall sjalvklart fa betalt om de presterar. Inte vill du val exempelvis dra in bilforsaljarens provision bara for att volvo gar med forlust?

    Comment by gustaf — 29 september 2009 @ 18:55

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment