FN´s minröjning i Afghanistan

Posted: mars 24th, 2008 under Allmänt.
Tags: , ,

Fem döda i Afghanistan när de var ute på minröjning. Ett grymt arbete men så otroligt viktigt. Tänk vad många oskyldiga som dör av detta ohyggliga vapen. Ett vapen som inte gör skillnad mellan barn, mödrar eller soldater. Ett vapen som Sverige exporterar och känar stora pengar på. Snacka om dubbelmoral. Fast egentligen brist på moral.

Vi har inte varit i krig på 200 år, men vi ser gärna till att andra kan föra krig runt om i världen. Undra hur mycket vi känar på affäre? Fast vi är ju också med och finansierar FN´s minröjning. Jag får det inte att gå ihop. Inte min dotter heller. Hon frågade mig här om dagen om detta. Hur förklarar man det? Inte alls faktiskt. Det finns ingen hållbar förklaring på varför vi säljer minor som dödar barn i fattiga länder.

Inga kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment