Djurrättsalliansen och grisarna

Posted: december 1st, 2009 under Allmänt.
Tags: , , , , ,

Det var värst vilket liv det har varit om de stackars grisarna på svenska gårdar. Djurrättsalliansen har tydligen all den kunskap som behövs för att få svenska gårdar avstängda från livsmedelshandeln. Låt mig säga att det är jag tveksam till.

Vi har i Sverige de strängaste reglerna i Europa för djurskydd. Det ska vi vara glada över, men det är vi inte. Jasså? tänker någon. Nej, vi är bara stolta över det när vi röstar eller när vi diskuterar hur lagen ska skrivas. Inte när vi går till butiken och handlar. Hur många av er köper det dyrare svenska köttet varje gång ni ska äta kött? Inte så många. Det är väldigt lätt att se till prislappen, och då i synnerhet om den är röd. Priset blir viktigare för oss än var i från köttet kommer.

Då kan man fråga sig hur de svenska köttproducenterna ska klara sig? Det är självklart otroligt svårt för dem att alltid hålla sig till allal de regler vår lagstiftning kräver. Men det är lika självklart att de ska göra det. Det som också måste vara lika självklart är att vi, DU och JAG. Måste vara berädda att betala priset. Köp aldrig mer det billiga danska eller irländska köttet du ser i din lågprisbutik. Köp det betydligt dyrare svenska köttet. Eller så låt bli att klaga på dem svenska böndernas försök att sänka sina kostnader genom att hitta genvägar i den djungel av lagar som de måste ta sig igenom.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_3874367.svd

1 kommentar »

  1. Nej vi har inte världens bästa djurskyddslagar. Det har Österike, Schweiz och Norge. Djurskyddslagstiftningen i sverige har inte följt med i den internationella utvecklingen, och när man som bonde kan få dispenser från många av de lagar och förordnignar som finns, och kontrollfunktionen i form av oanmälda inspektioner är helt obefintligt, då får man vad vi har i sverige nu: vanvård av djur.

    Comment by frida — 02 december 2009 @ 10:40

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment