Nasiriyya i Irak drabbat av nya strider

Posted: mars 28th, 2008 under Allmänt.
Tags: , , , ,

Hur intresserad blir man av en sådan rubrik idag? Har ni tänkt på hur avtrubbad man blir av dessa rapporter. Ändå är det fruktansvärda tragedier som inträffar där varje dag. Åter idag är det strider som har kräft flera dödsoffer. Var och en av dem har släkt och vänner som saknar och sörjer dem.

Vi bara noterar det och tänker på något annat.

Ja, men vad ska man göra? Det är väl så att man inte kan ta till sig allt detta grymma som händer runt om i vår värld. Det är svårt att ta till sig sådant som man inte är personligen berörd av. Men har du någon gång de senaste veckorna ens funderat på hur många som har dött i alla dessa strider. Tänk att leva varje dag i skräck för att drabbas av krig. Det är skönt att bo i ett land som inte haft krig på 200 år.

Blir vi mer avtrubbade för grymma nyheter på grund av att vi inte har någon relation till krig? Eller är det människans sätt att skydda sig? Oavsätt vilket så tycker jag att det är viktigt att ibland stanna upp och reflektera. Över hur människor som lever i andra länder har det. Över hur bra vi har det i vårt vackra land. Att ta en stundd och tänka på alla offer för dessa våldsamma strider som härjar i olika länder runt vår värld. Fundera över hur vi kan vara med och förbättra för människor som lever under förtryck och i krig. Kan vi med vår demokrati hjälpa andra att bygga upp ett demokratiskt system, där alla är lika mycket värda.

Inga kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment