Solidaritet, medmänsklighet och att bry sig om – Det är Kristdemokrati

Posted: maj 18th, 2014 under Allmänt.
Tags: , , , , ,

Upprepning är kunskapens moder. Därför är det bara att fortsätta säga samma sak om och om igen. Någon gång ska det väl gå fram att Kristdemokraterna inte hatar homosexuella, inte vill förbjuda aborter och att man inte måste vara kristen för att få vara med.

Vi måste rannsaka oss själva för att se vad vi gör för fel när vårt budskap inte når fram och bli ännu tydligare när vi för ut vår politik. Därför vill jag säga dessa tre saker:

Hatar jag homosexuella? Nej! För mig är alla människor unika och har sitt okränkbara människovärde bara för att man är en människa. Inte för att man är den ena eller den andra eller för att man kan det ena eller det andra. Utan bara för att man är människa. Då är sexuell läggning rätt ointressant.

Ibland får jag höra att man inte kan rösta på mig för min syn på aborter. Vilken är då min åsikt i frågan? Jag vill inte förbjuda aborter, men jag anser att det är viktigt att arbeta med förebyggande arbete för att minska antalet oönskade graviditeter. Jag tror inte att någon mår bra av att göra abort. Men självklart är det varje kvinnas rätt att bestämma över sin kropp. Ingen ska tvingas till abort på grund av ekonomiska eller sociala skäl. Därför ska samhället stötta varje kvinna i hennes beslut.

För det tredje, måste man vara kristen för att tycka att solidaritet och mänskliga rättigheter är viktigt? För att tycka att vården ska vara finansierad gemensamt via skatten och att alla ska få den vård man är i behov av? Eller för att hålla med om att alla ska ha rätt till utbildning och att det är viktigt att barn och unga får goda uppväxtvillkor? Självklart inte.

Kristdemokraterna är ett parti för de som bryr sig om hur andra har det, oberoende av vilken tro man har eller vilken grupp i samhället man kommer ifrån.

Inga kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment