Om mig

 

Jag är gift med Karin och vi har fyra barn. Två flickor och två pojkar mellan615 och 10 år. Vi bor i Fjärås som ligger i Kungsbacka kommun.

Jag är förtroendevald för Kristdemokraterna, det har jag varit sedan valet 1991. Denna mandatperjoden är jag vice ordförande i nämnden för miljö och hälsoskydd i Kungsbacka och jag är också gruppledare för Kristdemokraterna i Region Halland. Sedan januari 2009 är jag också ordförande i Kristdemokraternas lokalavdelning i Kungsbacka.

Att jag valde att engagera mig i Kristdemokraterna beror att det är det parti som har den bästa idiologin. Det handlar om att sätta människan i centrum för alla beslut. Varje människa är en unik skapelse och alla har sitt unika värde. För mig är solidaritet ett viktigt ord i politiken och de frågor som är viktigast för mig är, tillgänglighetsfrågorna, vården och miljön.

Annat som intresserar mig är musik. Jag spelar trummor och försöker också spela lite gitarr. När det gäller vilken musik jag lyssnar är jag rätt kräsen. Jag gillar bara bra musik, som rock, hårdrock, country och blues. Det ska vara mycket gitarr och självklart trummor.

Jag är också ganska engagerad i Synskadades Riksförbund SRF. Dels sitter jag i distriktsstyrelsen för SRF Halland och förnärvarande är jag ordförande i SRF Väst, Synskadades Riksförbund i Västsverige.

Jag är också engagerad i svenska kyrkan. Jag har en del förtroendeuppdrag även här. Några av dem är: vice ordförande i kyrkonämnden i Fjärås och Förlanda och vice ordförande i kyrkorådet i Fjärås. Från och med valet 2009 kandiderade jag för Frimodig kyrka, jag lämnade alltså Kristdemokrater i Svenska kyrkan. Det gjorde jag för att jag tycker att de politiska partierna inte ska finnas med i kyrkopolitiken. Även om (KR) inte är bundet till Kristdemokraterna så fann jag det ändå svårt att förklara varför namnet var kvar.