vi vill ha en äldreboendegaranti

Posted: september 5th, 2018 under Allmänt.
Tags: , , ,

Det finns många äldre i vår kommun som känner att de skulle vilja flytta till ett anpassat boende, men då möts de allt för ofta av orden: -Det finns ingen plats för dig.

 

För oss Kristdemokrater är detta ett tecken på att det finns för få sådana boenden för äldre i Kungsbacka. Att det behöver byggas fler äldreboenden och trygghetsboenden. För vi menar att den som har fyllt 85 år inte ska behöva mötas av de orden, att det inte finns någon plats. När man fyllt 85 år ska man själv ha rätt att avgöra om man behöver ett anpassat boende.

 

I Kristdemokraternas budget i riksdagen har vi budgeterat för en äldreboendegaranti. Det innebär att vi vill stimulera kommuner att bygga fler äldreboendeplatser. Det kommer vi i Kungsbacka att prioritera när vi är med och beslutar om budget för vår kommun.

 

Att det finns boenden för äldre anser vi är viktigare än både multiarena och höjda arvoden för politiker. Vi lovar inte allt till alla, men vi försöker hålla det vi lovar. Då behöver man prioritera och för oss är det rätt prioritering att satsa på anpassade boenden för äldre.

Inga kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment