FotbollsVM

Posted: maj 20th, 2010 under Allmänt.
Tags: , , ,

Nu väcks det kritik från de fattiga mot organissationen runt VM i Sydafrika. De får inte finnas kvar som gatuförsäljare och alla tiggare ska köras bort.

Varför är det så att man alltid ska förändra på det som är verkligheten i ett land? Om det nu finns gatuförsäljare runt de ställen där man ska spela fotboll så borde de väl få finnas kvar. Visst är det bra om det inte finns tiggare på gatorna, men man får ju inte åstadkomma det genom att flytta dem till ett annat ställe. Då får man väl ta tag i problemet och se till att ordna sociala nät som kan fånga upp dem.

Men nu är det FIFA som ställer krav och alltså inte landet själva. Det ska bara säljas korv och hamburgare på arenorna. Inte den vanliga mat som säljs på gatorna i de städer där man nu ska spela internationell fotboll.

VM i fotboll borde kanske också vara till för de som inte har så mycket pengar.

Inga kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment