Det är ett märkligt land vi lever i

Posted: maj 21st, 2008 under Allmänt.
Tags: , , ,

Det är ett märkligt land vi lever i, detta vårt gamla Sverige. De värderingar som har gällt i landet under lång tid, de gäller inte längre. Det som var det vanliga har något sätt blivit fult att försvara. Det som var omöjligt att tycka är nu mera det politiskt korekta. Jag hoppas bara att det inte blir som i Holland, där man inte tycker att droger är fel.

Förr var en familj en familj. Om man idag talar om familj måste man förklara att man absolut inte menar den traditionella gamla kärnfamiljen. För en familj kan se olika ut. (Som om vi inte visste). Det har väl varit alltid att familjerna ser olika ut. Man får inte affischera med mamma, pappa, barn. blir några kränkta. Att vilja vara den som tar hand om sina barn är inte riktigt accepterat. Vad jobbar du med? Jag är hemma och tar hand om våra barn. får man liksom försvara att man gjort detta val. ”Jaha, du jobbar inte alltså.” Jo jag sköter hemmet.

Visst är väl detta en förskjutning av våra värderingar. Förut var det helt normalt att man uppfostrade sina barn själv. Idag är det förskolepersonalen som får den äran. Visst är det väl också en värderingsförskjutning att det idag inte är alla som tycker att barn behöver både mamma och pappa. Det kan bra med två pappor eller två mammor.

Se på hur olika familjepolitiken ser ut. S och Kristdemokraterna har totalt olika syn på hur den ska formas. Och det handlar om värdering. www.dagen.se

Visst har vi anorlunda värderingar idag än tidigare. Nu är det helt accepterat att Apoteket ska sälja sexleksaker. Det är väl inget konstigt, vem som helst kan väl köpa sådant. Jasså? Snacka om att samhället förändras. Det är väl inte ok att sälja sådant i en sådan butik. Vi vill inte tvingas stöta på sexleksaker när vi ska köpa Alvedon. Ska personalen visa och förklara också. För det kan väl inte vara fel. Inte i ett samhälle där allt ska vara så frigjort. Jag tycker det är en korkad idé.

Var finns det trygga gamla Sverige som fans förr? Varför är allt gammalt dåligt och allt nytt bra? Jag tror att vi behöver tydliga värderingar om rätt och fel. Jag tror att det är viktigt att inte tillåta allt bara för att det är nytt. Det behövs regler och moral för att ett samhälle ska fungera. Det behövs tydlighet i uppfostran och utväckling, då kan inte den vuxna världen leva utan moraliska normer. För det måste vara mycket svårt att växa upp i ett samhälle där man inte tydligt berättar vad rätt och fel är. Vi behöver alla förebilder att se upp till. Vi behöver värderingar att förhålla oss till i livet.

2 Comments »

  1. Det är skit att mina barn skall behöva titta på dessa ”sexleksaker” på apoteket!

    Comment by Qz — 23 maj 2008 @ 08:28

  2. Om du ska hålla på och gnälla över att Sverige inte längre är som på medeltiden så kanske du borde lära dig att stava.

    Comment by Dr Kosmos — 31 maj 2008 @ 20:24

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment