Alla dessa mätningar

Posted: juni 15th, 2008 under Allmänt.
Tags: , ,

Ännu en mätning av väljarsyjpatierna. Hur troväriga är de egentligen. Denna vecka har det kommit två olika mätningar och ändå slår tex tidningen Dagen upp det så stort. Mätningarna visar rätt olika resultat och därför kan man ju undra hur trovärdiga de är.

Men visst är det ett orosmåln att väljarnas sympatier för vissa partier stiger. Men frågan är ju då varför är det så. Vem bär ansvar för att det ser ut som det gör? Vi politiker får ta på oss vår del av ansvaret, men jag menar också att media har sitt ansvar. De har ansvar för vilka nyheter de fokuserar på och hur de framställer olika saker. Vi som är engagerade i politiska partier har vår del att arbeta med. Sverige har på en del områden misslyckats med integrationspolitiken och det måste vi ändra på.

Det är en mycket viktig fråga för regeringen och riksdagen. När det kommer flyktingar hit har vi ett ansvar att se till att det fungerar. Alla kommuner måste vara med och ta emot dem. Och vi kan inte skylla på att det inte finns bostäder. Om vi hela tiden hävdar det, så talar vi ju om för våra invånare att det blir problem. Vi måste börja tala positivt om det istället. Det byggs mycket i vårt land och det kan byggas ännu mer. Det ligger på kommunerna att släppa fram planer och snabba på byrokratin. Det är inte rätt att skylla på borttagna statliga bidrag. Byggmarknaden har kraft att själva betala vad det kostar. Skattepengar ska gå till de som behöver och inte till byggföretag.

http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=154550

Inga kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment