Hägglund tar debatten med sd

Posted: juli 9th, 2008 under Allmänt.
Tags: , , , ,

I sitt tal idag i Almedalen tog Göran Hägglund en regäl fight för människovärdet med sd. Det handlar om att alla människor har samma värde och inte att människor från olika delar av världen har olika människovärde sa han. Det är bra att Göran står upp för alla människors lika värde och att han tar debatten med dem.

Han talade också om familjernas betydelse för vårt samhälle. Att det är dags att upprätta föräldrarna och stärka deras roll. Psykiatrin var också med i talet.

Som vanligt var Göran riktigt rolig och berättade vitsar. Ett bra tal som inte paserar obemärkt. Göran har blivit en bra talare, precis som sin företrädare. Jag är övertygad om att han kommer leda oss in i en ny valseger 2010 och att vi då kommer att ha betydligt större mandat än idag.

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1042&a=803065

4 Comments »

 1. Det tror inte jag att ni kommer. Kristdemokraterna kommer förhoppningsvis att förpassas till en limbotillvaro utanför riksdagen och resterna av den så kallade alliansen kommer att vara tvungen att söka stöd från det ny(gamla) riksdagspartiet (sd) för att kunna leva vidare.

  Tyvärr, men det är som att välja mellan pest och kolera. Religiösa eller rasister, det går på ett ut.

  Comment by nicklas eriksson — 10 juli 2008 @ 06:49

 2. Sd kommer vinna nästa val eftersom folk verkar vara trötta på politiken idag. Det känns som om det fokuseras på fel saker. Det kommer bli som med Norge och Finland. Det kommer bli ett populistiskt parti här också om ni inte ser upp.

  Comment by Micaela — 15 augusti 2008 @ 23:14

 3. Vet ni varför det brukar bli populistiska partier i länder?

  Landet kan ha haft någon kris av något slag. (Ekonomisk kris. Ta till exempel ”ny demokrati” som exempel.. Kom de inte in under en ekonomisk kris i Sverige?)

  Partierna kan vara för lika i folks ögon, dvs säga de har för lika åsikter sinsemellan.)

  Partierna kan inte samsas överhuvudtaget.

  Partierna kan inte få fram sin politik på ett sätt som folk förstår.

  Folket är ert viktigaste när det gäller att få fram er politik. Om du tittar på sd:s hemsida så kommer du se åsikter som är ”svarta” och vita”. Det är oftast det som folk förstår.

  Jag tror på att populistiska partier inte ska tystas nej. Men de ska inte komma fram alltförmycket. Det är lite utav en balansgång där.

  Sen så har du väl tänkt på att en ny generation växer upp varje gång det är val? Det är folk med nya åsikter och nya saker att ha hand om sitt liv. De kommer fram mer och mer, och det är då de får rösta.

  Comment by Micaela — 15 augusti 2008 @ 23:21

 4. Titta bara på ungdomsvalet som gjordes där det valdes partier, gissa vilket parti som fick jättehögt antal? Just det…Blir inte de arton nästa gång?

  Comment by Micaela — 15 augusti 2008 @ 23:22

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment