Skilsmässor inte bra för barnen

Posted: juli 23rd, 2008 under Allmänt.
Tags: , , ,

Intressant rapport från Folkhälsoinstitutet. En rapport som visar att det är bättre för barnen om föräldrar håller ihop och inte skiljer sig. Läs debattartikeln Dn debatt, länken nedan.

De konstaterar alltså i rapporten att barn som har båda sina föräldrar som de bor hos, får mycket bättre förutsättningar i livet. Det är inte för barnens bästa vuxna skiljer sig, utan endast för de vuxnas. Barn mår inte dåligt av att deras föräldrar inte är förälskade. De mår dåligt av att inte samma relation med båda sina föräldrar. Egentligen märkligt att det behövs forskning för att komma fram till en sådan sak. Det förefaller ju ganska självklart att det är så.

Föräldrar borde alltså hjälp med att fortsätta sitt förhållande för allas del. Skribenterna i debattartikeln tycker att folkhälsominister Maria Larsson ska sätta upp minskade skilsmässor som ett folkhälsomål. Det kanske skulle vara en bra ide. Det verkar ju som att tränden i vårt land har gått tvärt emot vad som är bäst för barnen. Det är i vilket fall som helst viktigt att denna debatt förs och att vuxna inte bara ser sin egen situation. Det är för mycket av självförverkligande och kännas bra, som styr vad vi gör. Hoppas att rapporten från Folkhälsoinstitutet kan bidra till en förendring av detta.

Barn behöver båda sina föräldrar oavsett om de är kära eller inte.

www.dagen.se www.dn.se

1 kommentar »

  1. […] DN Bloggat: ProjektPåRiktigt, Ekström, MxP, Niklas Mattsson, Anders Wallner, Motpol, The Pale Green Woman, Frida Perjus, Badlands Hyena, Christer Valterson, […]

    Pingback by Trottens Betraktelser » Barnens bästa? — 23 juli 2008 @ 10:58

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment