Koppla hunden

Posted: augusti 20th, 2008 under Allmänt.
Tags: , , ,

Det handlar väl om respekt för sina medmänniskor. Om man är hundägare äger man inte världen. Det finns ju många som är rädda för hundar och man behöver inte ens vara det för att tycka att det är otrevligt med lösa hundar. Många av oss som har barn har ju varit med om att en hund har kommit fram och skrämt barnen.

Nu ska Varberg tydligen införa hårdare regler för hundägare. Det är bra. Ingen har så bra koll på sin hund att man kan garrantera att den aldrig gör något annat än vad ägaren säger. Tror man det så tror man fel. Men vi har väl alla hört någon säga, – han är så snäll, – den är inte farlig.

Läs på http://www.sr.se/halland

1 kommentar »

 1. Ja, det vore bra med strängare regler. Här i Onsala har jag råkat riktigt illa ut. En hund sprang ut från en fastighet, när jag helt snällt o lugnt passerade på vägen. Hunden vräkte omkull mig, åt upp två lökar och plastpåsen jag hade dem i. Ägarna fick inte stopp på hunden och där låg jag! Ägarna tyckte det var konstigt att jag inte begrep att hunden bara ville leka. De tvingade mig ta emot 100:- Varför vet jag inte. Det var mitt fel, kändes det som. Efter denna händelse går jag förstås inte den vägen.
  När jag är ute o går kommer det alltid 2-3 hundägare med hunden lös. Jag bänger på dem allt vad jag orkar. Då kopplar de oftast hunden. Ibland går jag fram till hundägare, med kopplade hundar och tackar dem. Tyvärr förstår de inte vad jag menar utan blänger bara. Då brukar jag upprepa min oerhörda tacksamhet. Ibland kommer jag i samspråk med en o annan.

  Jag har alltid varit livrädd för hundar. ” De flesta säger: ”Hunden är inte FARLIG! Jag svarar:”Hur ska jag kunna vet det???? Jag känner inte din hund. —Man kan aldrig veta hur ett djur reagerar!!!
  Det vet jag. Han vill ju bara leka……Skitprat!
  Mvh
  ebg

  Comment by Eva Berntson Gärtner — 20 augusti 2008 @ 14:41

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment