Sarah Palin

Posted: september 11th, 2008 under Allmänt.
Tags: , ,

Sarah Palin kritiseras för att inte ha gjort abort. Hon förstör för andra kvinnor säger en läkare i Kanada. Snacka om vridet. Är då människor med Downs syndrom mindre värda än andra? Det verkar ju faktiskt som att det är så. Alla som har Downs ska bort från vår värld. Vad blir nästa sjukdom som inte ska få förekomma?

Jag tycker att det är fruktansvärt att man ska göra skillnad på människor. Vi är alla unika och vi har ett okränkbart värde oberoende av om vi har något fel eller om vi är ”normala”. Att solla bort vissa människor är inte rätt. Allt kan inte vara perfekt och alla kan inte vara likadana. Denna utveckling är oroväckande. Hur långt kommer det att gå och vem ska bestämma var gränsen går?

Det är som om att vi lever i en värld där vi alltid ska välja den väg som är lättast att gå. Allt jobbigt och tungt ska bort. Om vi drabbas av motgångar så ska vi ge upp och ta en annan väg. Man ska bara göra det som känns bra för oss själva. Men vad blir det för människor av oss om vi aldrig får kämpa för att komma framåt? Om vi aldrig får anstränga oss och ta tag i svåra saker? Jag tror att vi behöver få jobba med våra liv. Det gör oss till mer mänskliga och empatiska individer. Det gör att vi kan se skönhet i det lilla och det vardagliga. Det gör att vi kan glädjas över små saker och det gör att vi kan se andra, inte bara oss själva.

http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=157582

Inga kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment