Utvisas fast han får stanna

Posted: november 22nd, 2008 under Allmänt.
Tags: , , ,

En asylsökande skulle utvisas och blev påkörd av en väktarbil.

Snacka om att det är en korkad lag detta. Han har rätt att stanna, men han måste söka från det land han har flytt ifrån. Alltså måste han återvända till Sudan där han riskerar (enligt honom själv) att dödas. Om han har rätt att få uppehållstillstånd borde det ju kunna lösas utan denna idiotiska byrokrati. Det är en risk för de som vill ha asyl här och det kostar en massa onödiga pengar för staten. För vad kostar en sådan här utvisning? Det är ju inte gratis.

Nej, det måste till en lagändring. Det är inte klokt att vi har så stelbenta lagar som detta är. Vem vill åka tillbaka till ett land man flytt från för att man riskerar fängelse eller döden? Hoppas att Göran Hägglund lyckas med att förändra lagen och göra den mer mänsklig. Lagar ska vara till för att skydda människor, inte för att utsätta dem för stora risker.

Några tänkvärda ord: medmänsklighet, solidaritet, empati och omsorg.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2083315.svd

1 kommentar »

  1. Nu har vi ju en juridisk prövning som alla partier är överens om så då får väl också du lita på den även i det här fallet. Och i fallet med mannen på flygplatsen så var det ju inte med avsikt som han blev påkörd. Men många tycks vilja få oss andra att tro det.

    Comment by APSE — 22 november 2008 @ 23:59

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment