Unga synskadade utmanar livsmedelsföretagen

Posted: februari 25th, 2009 under Allmänt.
Tags: , , ,

En bra tävling. US, Unga Synskadade utmanar livsmedelsindustrin i en tävling om att märka produkter med punktskrift. Under ett år ska de märka så många produkter som möjligt. Hoppas att de vågar ställa upp och tävla.

US gör detta för att uppmärksamma problemet för synskadade att själva kunna göra en så vardaglig sak som att handla mat. En mycket bra idé. För det är få produkter som idag har text för alla. För det är just vad det handlar om. Text som alla kan läsa. Det är egentligen rätt konstigt att det inte är vanligare än vad det är. Det finns vissa företag som har börjat, men de är allt för få. Denna tävling kan kanske sätta fart på att minska diskrimineringen i livsmedelsbutikerna.

Tänk er själva hur det är. Ni går in för att handla och ni kan inte skilja de olika sakerna från varandra. Alla paket ska ju se så lika ut och de ska ha samma form. Det är inte lätt att hitta rätt. Men bara genom att märka de med några punkter öppnas en helt ny självständighet för en stor grupp i samhället.

Ta nu chansen alla livsmedelsföretag och visa att ni kan. Visa att ni vill vara med och göra ett mer tillgängligt samhälle. Visa att just ert företag är bäst på det.

http://www.srf.nu/Pressrum/Nyheter/Unga-Synskadade-utmanar-livsmedelsindustrin/

Inga kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment