Skolavslutning

Posted: juni 10th, 2009 under Allmänt.
Tags: , , ,

Härligt nu är det sommar. Barnen slutade skolan idag och nu ska de ha ledigt. Ett långt härligt sommarlov. Lite regnigt just idag, men det blir snart bättre. Och vad gör det om det regnar lite, det är väl bara att spela lite spel och läsa goda böcker.

Det är en härlig dag, så jag borde inte vara negativ till något egentligen. Nu säger någon, var inte det då. Bara lite.

En rubrik på  dagen.se  triggar mig lite. Kommunen sätter munkavle på präster. Var gärna i kyrkan och ha skolavslutning, men prästen får inte tala om Jesus eller något annat sådant. Det kan ju vara olämpligt för barnen att höra. Jag tycker kyrkan skulle vägra att ha skolavslutningar om inte prästen i sin normala roll accepteras. Varför ska kyrkan ställa upp på det? Vi bor i ett land där kristen tro har varit rådande i hundratals år, ja sedan vi blev ett land. Hur kan det komma sig att den kristna tron har blivit så farlig för svenskarna idag?

Jag tycker det är tramsigt. Det är klart att prästen ska få välsigna och be för barnen inför sommarlovet om de är i kyrkan. Ingen har någonsin tagit skada av det. Dess utom kan man fråga sig varför det är värre för barnen att höra en präst tala om Jesus och Gud, än att höra alla svordomar och andra saker de kallar varandra på skolgårdarna. För att inte tala om allt de hör och ser på TV och internet.

Trams!

2 Comments »

  1. ”Dess utom kan man fråga sig varför det är värre för barnen att höra en präst tala om Jesus och Gud, än att höra alla svordomar och andra saker de kallar varandra på skolgårdarna.”

    Därför att den människosyn som förespråkas i bibeln och allra helst gamla testamentet (samme gud säger ju också i NT att denne kommit inte för att upphäva utan för att fullborda lagarna i GT, Matteus 5:17) är riktigt vidrig och är knappast någon etik som borde vara normen för dagens skolungdomar.

    Comment by John — 10 juni 2009 @ 18:35

  2. Dravel.Bejarpräster i KK + deras osseende föräldrar har här utnyttjat barn grovt varav de sexuella övergreppen torde vara det minsta. Här religiöst hån och gaptrut mot de människor som ”misstänks” vara homosexuella har ju hållit hela den kristna världen fjättrade vid tangentborden – de sista 10 åren.
    Och sen har vi absurditeten att utlebdda troende håller på med kosmetisk könskirurgi på bäbisar av manligt kön. Inte sällan med de mesta bsurda villfarelser om att ”bota” allt från andlig otillåten runk till det som är värre än att mörda nån – homosexualitet och absurditeten ”förbättrad hygien”. Om denna andliga könskirurgi på barn hade med hygien att göra så vore det väl mest radikalt och-till guds ära att ta bort ”hela paketet- för dom som här är felaktigt födda med förhud – i här kyrkspringande genitalkrävande kärnfamiljer.

    Comment by Xperia — 10 juni 2009 @ 21:46

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment