Kandidatutbildning

Posted: november 15th, 2009 under Allmänt.
Tags: , , ,

Igår hade vi vår första kandidatutbildning för våra kandidater i Kungsbacka. Det var roligt att vi var så många och framför allt var det riktigt bra talare. Bengt Germundsson från Markaryd och Tommy Bernevång från Jönköping.

De båda gav oss mycket att tänka på och de inspirerade till ett stort engagemang i den valrörelse vi är på väg in i eller som egentligen redan har börjat. Det är bara tio månader kvar till valdagen. Det blir ett år med hårt arbete för oss som vill stå högt på listorna. Men det är också ett roligt arbete. Det handlar ju om att försöka få så många som möjligt att tycka att Kristdemokraterna är det bästa alternativet.

För det är just så det är. Kristdemokraterna är ett parti med en politik för verklighetens folk, alltså vanliga människor som är nöjda med ett vanligt liv, men som inte vill att politiker i Stockholm ska bestämma sådant som vi själva kan lika bra eller bättre.

Det finns till exempel ingen anledning att någon annan ska bestämma vem som ska vara föräldraledig. Det politiker ska göra är att se till att arbetsgivare och samhälle accepterar familjernas val. Det ska inte finnas hinder för en pappa att vara hemma och det ska inte finnas hinder för en mamma. Ingen ska behöva känna att man gör fel. Tvång är aldrig bra. Ingen ska se ner på en familjs val, de vet bäst själva hur deras liv ska vara.

En fråga som jag har försökt hitta svaret på är. Hur blir det för ensamstående föräldrar med sossarnas politik? Om föräldrapenningen ska delas lika mellan mamma och pappa, hur blir det då om pappa inte är närvarande?

1 kommentar »

  1. […] Liberal och Långsint, Beijbom, Beijbom 2, Skånskan, Roger Jönsson, Angie Roger, Elin Frid, Niklas Mattsson, Nils Erik Lindblom, Maria Ferm, Maria Ferm 2, Maria Ferm 3, Maria Ferm 4, Maria Ferm 5, Maria Ferm […]

    Pingback by Jens O. » Blog Archive » Ugandas homosexuella tvingas på knä av kyrkliga bigotter — 19 december 2009 @ 18:09

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment