Narkotika

Posted: mars 9th, 2010 under Allmänt.
Tags: , , ,

Ännu en stor odling av Cannabis har hittats i Sverige. Det blir tydligen allt mer vanligt att odla knark i vårt land och attityden till att använda cannabis har förändrats. Ungdomar verkar inte se det som något skadligt, en inställning de matas med från olika håll.

Vart har de insatser som gjordes för att påverka synen på knark tagit vägen? Vad gör skolorna för att få de unga att inte börja röka och knarka? Vad gör föräldrar för att påverka sina barn? För det måste till att det finns vuxna som talar om för barnen vad som är farligt och vad som leder till beroende. Vi måste fortsätta att tala om rökningens skador och vi måste fortsätta att låta människor som har levt i beroende berätta för undomarna hur de mådde under sitt missbruk.

Alla vi föräldrar måste vara nära våra barn och vi måste tala med de för att veta vad de gör. Det är inte fel att fråga och att vara tjatig. Det är bättre att bli kallad tjötfarsa än att inte lägga sig i. Vi måste förmedla en rätt attityd till knark till våra barn.

Det är fel att knarka och att odla narkotika. Det är fel att tjäna pengar på att sälja knark till andra. Det är inte fräckt att vara hög, det är korkat.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/allt-vanligare-med-stora-odlingar_4400179.svd

4 Comments »

 1. Det är förskräckligt det som händer i vårat fina land!

  Hittade en länk till en gammal artikel, vet inte riktigt hur jag skall ställa mig till den…

  http://www.guardian.co.uk/world/2003/jan/06/science.religion

  Comment by Carl — 09 mars 2010 @ 17:43

 2. Här har vi en kämpe!

  http://blog.obesm.se/2010/03/drugsmart’s-livechatt-med-sofia-modigh/

  Comment by Carl — 11 mars 2010 @ 21:29

 3. Carl, om du kollar chatten som du länkade så ser du att hon är den sämsta kämpe man kan ha för att minska narkotikan i Sverige. Lagarna måste styras om så man delar in droger i lätta och tunga för att på så sätt få bort dom farliga droger såsom Amfetamin och Heroin från våra ungdommar. I dagens läge tjänar den organiserade brottsligheten massor utav pengar när dom säljer till äldre och yngre, kriminella bryr sig inte om åldern…

  Comment by Vic — 19 mars 2010 @ 01:19

 4. Det funkar inte att mata skolungdomar med propaganda som de gjort tidigare, då de flesta ungdomar idag vet hur man utnyttjar internet och således kan hitta korrekt information och forskning som faktiskt går emot allt våran kära stat har att säga om cannabis.

  Comment by David — 19 mars 2010 @ 23:54

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment