Pensionärerna vinnare – Kristdemokraterna lyckades

Posted: mars 28th, 2010 under Allmänt.
Tags: , , , ,

Det känns så skönt att nu kunna säga att vi Kristdemokrater lyckades med att få de andra att sattsa på pensionärerna. Det är helt rätt att de får en skattesänkning vid nyår. Nu gäller det bara att se till att det blir vi som vinner valet, annars riskerar de att gå miste om detta. De rödgröna har ju lovat att höja skatten.

Det är klart att skillnaden mellan skatt för pensionärer och de som arbetar ska minska. Detta är det bästa sättet att göra det på. Alliansen lovar nu att fortsätta sänkningen för pensionärerna. Göran Hägglund gick ut med att lova detta när Kristdemokraterna hade partikonferens i slutet på januari och nu visar det sig alltså att han har lyckats övertyga sina kamrater i regeringen att detta måste ske. Ett stort bevis på att Kristdemokraterna gör ett bra jobb i regeringen och att vi behövs för att få saker att hända. Detta är en politik för vanliga människor och det är vad Sverige behöver.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/sankt-skatt-for-pensionarer_4489653.svd http://www.gp.se/nyheter/sverige/inrikespolitik/1.340339-halv-miljon-unga-gar-till-valurnorna

1 kommentar »

 1. Bra att skatten sänks för pensionärer.
  Men VI ger oss inte förrän att skatten blir likt löntagarnas.
  Att Sverige som enda land av 53 länder beskattar pensionärerna mer än löntagarna är skamligt värre! (ref Världsbankens rapport 2007)
  Att en undersökning (på uppdrag av PRO) visar att 18 EU länder beskattar pensionärena mindre löntagarna. I Tyskland t ex är skatten 18 % mindre.
  Att sedan alltid framhålla att ”de sämst ställda får höjning av pension ..och ökat BTP” är inget att klappa sig på bröstet.
  Detta bevisar bara att förd pensionärspolitik är skamlig.

  Comment by Åke Jäderberg — 28 mars 2010 @ 18:12

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment