Fotboll och planer

Posted: april 13th, 2010 under Allmänt.
Tags: , , ,

Jag är ju inte en sådan som gillar fotboll över allt annat, men jag har två grabbar som gör det. Nu är de så sugna på att få komma igång med sin träning på gräs och de gillar inte alls att det dröjer till mitten på maj.

Nu är det ju inte bara mina grabbar som gillar fotboll och det är många fler som väntar på gräset. Fast det finns också de som är mer lyckligt lottade i kommunen. För på vissa ställen har man konstgräs. Jag måste tyvärr erkänna att jag inte tidigare har förstått att det är så viktigt. Men efter denna långa vinter med massa snö, som leder till att de riktiga träningarna för de yngre fotbollsspelarna får dröja, så blir det tydligt även för mig hur viktigt det är.

Det behövs fler konsgräsplaner i vår kommun. De som finns idag räcker inte till det stora behovet. Vi vill ju gärna att våra barn och ungdomar ska röra sig och springa. Fotbollen är en väldigt bra aktivitet och den gör att de sitter mindre vid sina datorer och TV-spel. Då är det också vår sak i kommunen att hjälpa till att ge de rätta förutsättningarna för att kommunens alla ungdomar ska röra sig. Det är bra för deras hälsa och då är det bra för alla.

Men jag har nu en uppmaning till de som beslutar om fritid i Kungsbacka. Det är så lätt att göra halvbra saker. Det är så lätt att tänka att vi gör det som blir billigast. Men tänk hela vägen är ni snälla. Det finns förslag att göra en konstgräsplan i Fjärås som inte har fulla mått. Gör inte det! När ni ändå ska kosta på Fjärås ca en miljon så var snälla och gör ett riktigt jobb. Lägg till de tusenlappar som behövs för att få en fotbollsplan med fullt mått. Det behövs sprängas lite, men det är det värt.

Inga kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment