Oljan fortsätter flöda

Posted: juli 8th, 2010 under Allmänt.
Tags: , , , ,

Det är fortfarande ingen som har lyckats stoppa oljan som flödar ut i Mexikanska golfen. Det har nu strömmat ut otaliga miljoner liter olja rakt ut i havet. En katastrof som aldrig tidigare skådats någon stans. Ingen vet heller vilka konsekvenser den kommer att få för miljön. Det är helt otroligt att det inte fans någon beredskap för att reparera skadan som uppstod.

Utsläppet har pågått sedan april och BP har inte lyckats stoppa det. Nu säger de att oljeläckan kan stoppas redan i juli, ”redan”? Tre månader av miljöförstöring och de kallar det redan. Visst är det bra att det blir ett stopp, men kalla det inte redan. När det har flödad olja i tre månader så är det inte redan, då är det äntligen de borde säga. Men det är väl klart att de vill försöka ge en så positiv bild som möjligt innan deras rapport kommer den 27 juli.

Vad är miljön värd för de stora oljebolagen? Tja det verkar som ganska lite. För annars hade de nog haft färdiga planer för att förhindra katastrofer som denna. Det finns kunskap från tidigare utsläpp i världen, om än inte så omfattande. Den kunskapen borde de ha samlat och utbildat sin personal i.

Kan naturen reparera skadorna efter detta utsläpp eller inte?  Ja det får framtiden utvisa. Men det kommer med all säkerhet att ta mycket lång tid.

http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=218393 http://www.svd.se/nyheter/utrikes/oljelacka-kan-hejdas-redan-nu-i-juli_4967325.svd

Inga kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment