Kvinnofälla – vilket nedvärderande uttryck

Posted: februari 24th, 2011 under Allmänt.
Tags: , , ,

En intressant debatt på Kvällsöppet på Tv4 igår. Det handlade om att fler unga kvinnor idag väljer att vara hemma längre med sina barn. Och självklart sitter där då några feministradikaler som genast skriker kvinnofälla.

Ett så utomordentligt dumt uttryck. Bara för att en familj väljer att leva på lägre inkomst så får man genast höra hur dum man är.

All heder åt Ebba Busch som försvarade människors rätt att själva välja. Och all heder åt de unga mammor som var med i programmet och stod upp för sin rätt att själva avgöra hur deras barn ska ha det.

Varför kan vi inte ha kommit så långt i vårt land att vi låter människor vara olika. Jämställdhet betyder väl inte att alla ska göra samma? Jämställdhet betyder väl att man ska ha rätt att fatta egna beslut om det som rör en själv. Men för s-kvinnorna verkar det som att jämställdhet betyder att alla barn måste vara i förskolan. Inget annat ska vara tillåtet.

Det kan ju faktiskt vara så att om en förälder väljer att jobba hemma, så behöver inte all den korta tid som finns på kvällen, gå åt till hushållsarbete. Det kan faktiskt vara så att man på det sättet får mer tid med sitt barn, även för den som jobbar.

Vi måste bli bättre på att föra en politik som gör att familjernas möjligheter till självbestämmande ökar. Beslut ska fattas på rätt nivå, så långt ut som möjligt. Beslut blir inte bättre av att fattas över huvudet på människor.

1 kommentar »

  1. […] This post was mentioned on Twitter by AlliansensGräsrötter, Verklighetens folk!. Verklighetens folk! said: #KDriks Niklas Mattsson: Kvinnofälla – vilket nedvärderande uttryck: En intressant debatt på K… http://bit.ly/eAv5ib #svpol #alliansen […]

    Pingback by Tweets that mention allinsane Niklas Mattsson: Kvinnofälla – vilket nedvärderande uttryck: En intressant debatt på Kvällsöpp... #svpol -- Topsy.com — 24 februari 2011 @ 14:45

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment