Trångt för fotbollen i Fjärås

Posted: februari 26th, 2011 under Allmänt.
Tags: , , ,

I Fjärås har fotbollsföreningen nu fått konstgräs, det är alla mycket glada över. Det gör att säsongen har förlängts och de som spelar fotboll i Fjärås kan hålla på större delen av året. Det kommer att bli mindre konkurrens om inomhustider med andra sporter.

Tänk då om denna glädje inte hade behövt grumlas, men det gör den tyvärr. För nu säger Fritid att man drar in stödet för 7-mannaplanen på Lertäppa och föreningen får inte heller behålla Frodevallen nedanför Bräckan. Den ska nämligen Naturvårdsverket ha tillbaka, så där kan växa ljung. För det ska se ut som det gjorde någon gång på 1800-talet. Av någon anledning är det en bättre tid än nu.

Som fjäråsbo har jag mycket svårt att förstå dessa beslut. Varför kan inte Fritid fortsätta att ge det lilla stöd som behövs för att driva Lertäppa? Det är inga stora pengar, men det gör att de yngre flickorna och pojkarna har tillgång till ytterligare en fotbollsplan. Är det inte väldigt värdefullt att våra barn och ungdomar håller på med idrott?

Och minst lika svårt har jag att förstå varför det är bättre med ljunghed än en fotbollsplan. Naturreservatet på Bräckan blir inte mindre bra av att Frodevallen får finnas. Som fjäråsbo tycker jag att det är viktigare att våra ungdomar har möjlighet att syssla med en sport, än att även denna lilla del av Bräckan måste se ut som den gjorde för 200 år sedan.

Inga kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment