Ett härligt Oasmöte i Kungsbacka

Posted: juli 15th, 2012 under Allmänt.
Tags: , ,

Har under veckan varit på ett underbart Oasmöte i Kungsbacka. Det är så härligt att vara tillsammans med så många glada människor. Att få samlas för att vara inför Gud och för att få lyssna på så många goda förkunnare. För mig som Kristen är det väldigt skönt att få detta tillfälle till förnyelse och påfyllnad av glädje och det goda som förmedlas i denna gemenskap med andra Kristna och med Jesus. Ett Oasmöte är verkligen en oas, där man får möjlighet till vila och där man får fylla på sina förråd. Dessa platser blir mer och mer viktiga i vår tid med det samhällsklimat som råder.

Därför är det ledsamt att en del människor väljer att skriva insändare där de fokuserar på stridsfrågor som inte hör hit. Ett Oasmöte är inte en plats där kyrkans tvister ska lösas. Det är en plats att samlas runt det som förenar. Ett Oasmöte är inte ett tillfälle där politisk korrekthet ska gälla. Jesus var inte direkt politiskt korrekt när han predikade i Israel, varken mot det religiösa etablissemanget eller mot staten.

Vissa frågor får allt för stort utrymme i den mediala debatten, medan annat som verkligen borde debatteras knappt får något utrymme alls. Likaså tycker jag att det blir lite fånigt när kommunstyrelsens ordförande måste ta tillfället och markera så som han gjorde, när han är inbjuden att invigningstala på Oasmötet. Det är väl bara glädjande att Kungsbacka får så många besökare som ett Oasmöte ger. Det är inte så många arrangemang av den här storleken som inte behöver någon förstärkning av poliser eller ordningsvakter.

Jag tycker det är viktigt att debattera, men rätt sak vid rätt tillfälle. Till exempel tycker jag att alla lag ska vara välkomna till Kungsbacka under Gothia, även om de kommer från länder med diktatur eller annan religion än vi eller kanske lagar som vi inte tycker om. Debatt ska föras, men man måste inte diskutera alla frågor vid varje tillfälle.

Inga kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment