Varför ska det alltid vara billigast som är rätt?

Posted: december 11th, 2012 under Allmänt.
Tags: , ,

Jag tycker det blir helt galet när allt ska ifrågasättas. Vad tänker Trafikverket med sina kriterier för att få parkeringstillstånd för handikapparkering. Vem ska kunna få det i framtiden? Är deras tanke att detta ska försvinna?

Om ingen uppfyller kriterierna för att få parkeringstillstånd så finns det ju ingen anledning att det finns särskillda handikapparkeringar. Fast det medför ju då konsekvenser för kommunernas planering. För då måste alla parkeringar vara så stora att man kan få ut sin rullstol var man än parkerar. Då blir det färre parkeringar totalt.

Sedan kan man verkligen ställa sig frågan varför kommunerna alltid ska lägga sig på lägsta tillåtna kvalitet när det gäller funktionshinderfrågor. Det har blivit en trend för kommunpolitiker idag. Står det verkligen i Trafikverkets riktlinjer att kommunerna inte får tillåta mer generöst än vad riktlinjerna säger?

Vart är vi påväg med vårt samhälle idag? Vill vi verkligen att alla behov ska ifrågasättas så som det sker? Det innebär att den välfärd vi har varit stolta över i vårt land undermineras. Människor som har kunnat delta i samhället kommer att förlora sina möjligheter att vara engagerade. Vill vi att funktionsnedsättning ska vara det samma som att man inte kan vara aktiv på något sätt?

Jag hoppas och tror att vi inte vill att samhället ska bli sådant. Men det gäller då att vi politiker tänker till och inte bara låter domstolar hjälpa oss att hitta den lägsta nivån för stöd och service. Det gäller att vi ser till människor och inte bara till att det ska bli så billigt som det bara går.

http://hn.se/nyheter/varberg/1.1869092-ann-charlotte-mister-sitt-p-tillstand-efter-33-ar

Inga kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment