Dags att slopa maxtaxan

Posted: maj 12th, 2013 under Allmänt.
Tags: , ,

Enligt Ekot på Sverigesradio så är hälften av Sveriges alla ettåringar inskrivna på förskolan, dagis. Lägg märke till vad de faktiskt säger. Hälften av alla 1-åringar är inskrivna på förskolan. De är alltså bara små bäbisar. De kan inte prata och många kan inte gå, men på förskolan ska de vara.

Vi tror oss alltså inte vara kapabla att ta hand om våra egna barn, men andras går bra. Vi har så bråttom att lämna bort våra små och komma tillbaka till arbetet. För det finns inget som talar för att det skulle vara för barnens skull. Nej det är för de vuxnas skull. Så små barn behöver inte pedagogisk uppfostran och de behöver inte stimmuleras av många andra barn. De som hävdar det har fel.

Jag tycker det har blivit alldeles galet med detta. Det vore bättre att vi slopade den förkastliga maxtaxan så man får betala lite mer av vad det kostar. Då skulle barnen få vara med sina föräldrar längre och det skulle alla må bra av. Det finns annat än ekonomi som är viktigt.

Ettåriga barn behöver inte förskola, men de behöver sin mamma och sin pappa. Det är dags att vi tar tillbaka makten över våra liv och vågar vara föräldrar. Föräldrar har kunnat uppfostra sina barn genom hela historien och det kan vi fortfarande. Vi är till och med bättre på det än staten. Och jag påstår att vi även är bättre på det än förskolan.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5531643

Inga kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment