Helt obegripligt beslut i Colorado

Posted: januari 6th, 2014 under Allmänt.
Tags: , , ,

Från årsskiftet blev det lagligt att köpa och sälja cannabis i Colorado. Ett helt otroligt beslut. Hur kan de låta det bli lagligt att handla med knark? För att lossas som om det inte är knark är bara att lura människor och framför allt att lura ungdomarna. För det är tyvärr de som riskerar att drabbas värst.

De försöker måla upp en väldigt positiv bild av beslutet. Det kommer att ge delstaten stora skatteintäkter och det kommer att öka turismen. Helt otroligt. De ska alltså med knarkpengar bygga nya skolor, köp lite mer knark så får ni bättre utbildning. Det är inte klokt tycker jag. Men tydligen är fler delstater på väg att göra samma misstag som Colorado.

Hoppas att vi i Sverige kommer att hålla fast vid våra restriktiva lagar och inte påverkas av drogliberalerna. Detta är bara ännu ett av de många skälen till att Kristdemokraterna behövs i svensk politik.

Jag förstår faktiskt inte inställningen som tycks råda bland en del politiker i till exempel då Colorado. Att om man har ett problem man har svårt att få bukt med, så tar man den enkla vägen ut och legaliserar istället. Då har man ju givit efter för brottsligheten. Det kan kanske vara enklare ibland, men det är absolut inte rätt. Vi måste våga stå upp för det goda samhället även om det kostar på. Vi måste våga stå för att vissa saker är rätt och annat är fel. Annars har det gått för långt med normlösheten, för ett samhälle utan normer kommer att spåra ur. Vi människor behöver etiska regler att hålla oss till. Och att göra det lagligt att knarka är inte en av de etiska regler som bygger upp eller stärker vårt samhälle. Det ger inte barn och ungdomar goda uppväxtvillkor. http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/varlden/colorado-oppnar-for-marijuanaturism_8867244.svd

Inga kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment