2016 ett glädjens år?

Posted: januari 4th, 2016 under Allmänt.
Tags: , , , ,

Ett nytt år har just börjat. Ett helt oskrivet blad med fantastiska möjligheter. För tänk om detta nya år, 2016 får bli ett glädjens år. Det skulle kunna bli det år som kommer att minnas som det år då förnuft och medmänsklighet tog över och blev ledorden för världens utveckling.

Vi människor har framtiden i våra händer och vi kan forma den positivt om vi vill och om vi anstränger oss att se potentialerna i att göra gott. Tillsammans kan vi åstadkomma riktigt bra utveckling om vi ser på möjligheterna och inte på svårigheterna.

Tänk om vi om ett år kan se tillbaka på 2016 som det år då kriget i Syrien tog slut. Som det år då Isis besegrades och slutade attrahera vilsna människor. Som det år när terrordåd upphörde att skrämma världen till upprustning och slutenhet. Tänk om detta blir året då människor kan sluta fly från sina hem och istället får känna sig trygga där de bor.

En naiv dröm? Ja det kanske det är, men om det goda ska segra måste vi våga drömma. Alla som har den minsta chans att påverka utvecklingen bort från krig och terror borde under detta år ta den chansen och se till att det godas seger blir verklighet.

Inga kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment