De papperslösa

Posted: april 24th, 2008 under Allmänt.
Tags: , ,

Papperslösa flyktingar ska ha rätt till vård i Sverige. Som Lars Gustafsson och Chatrine Pålsson Ahlgren skriver i ett pressmeddelande så är det viktigt att sjukvården i hela landet tar beslut om att ge dessa utsatta människor vård. Det är inte rimligt att just Sverige ska ha den mest restriktiva hållningen till detta. Det är bra att de nu ger uttryck för Kristdemokraternas syn på problemet. Om vi vill följa de mänskliga rättigheterna enligt FN så är det på tiden att landsting och regioner sätter fart.

Alla som behöver vård ska kunna få det i vårt land. Det ska inte bero på om man har råd eller om man råkar vara utan hemland. Är man svensk har man rätt till det, då ska också människor med annan nationalitet få det. Etiska regler är lika för alla, det ska inte gå att komma runt.

Inga kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment