Solidaritet

Posted: juli 8th, 2008 under Allmänt.
Tags: , , , , ,

Jag läste en ledare på Dagen idag, den handlade om hur vårt samhälle ser ut. läs den här. Det står en hel del tänkvärt i den. För det får man hålla med om, att vårt samhälle är väldigt egoistiskt. Det handlar mest om att göra saker som får en själv att känna sig tillfredställd. Man ska förvärkliga sig själv och man ska hela tiden kämpa för att kunna konsumera mera. Det är inte så ofta man läser tips om hur man ska göra för att få någon annan att må bättre. Eller hur man ska kunna ge av sitt eget för att hjälpa andra.

Men är det inte egentligen så att man genom att hjälpa andra också känner sig bättre själv? Ledaren i Dagen är väl värd att läsa.

Jag läser också att Mona Sahlin nu lovar att riva upp beslutet om fastighetsskatten. Det betyder att de flesta av oss kommer att få högre kostnader för vårt boende igen. Visst kunnde beslutet ha varit ännu bättre, om Kristdemokraternas förslag hade vunnit gehör hos dem andra partierna i regeringen. Men de var ju inte berädda att låta oss få igenom det. Men det beslut som fattades innebär ändå att väldigt många har lägre kostnader nu än innan valet. Därför får vi värkligen hoppas att de inte lyckas vinna. Det skulle vara förödande för många i vårt land. De skulle kanske börja fundera på det där med solidaritet igen. Man förknippar ju inte sossarna längre med just det begräppet. Snarare har de fastnat för en mer egoistisk syn på samhället.

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1042&a=802701

Inga kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment