Svenskkontrakt

Posted: november 26th, 2008 under Allmänt.
Tags: , ,

Det finns stora problem med integrationen i vårt land, men det kan inte vara rätt väg att gå att tvinga människor att skriva under ett kontrakt. Vad är det som är typiskt svenskt och är vi så säkra på att vi alltid har de bästa uppfattningarna? Nej för att komma till rätta med de problem som finns i integrationen krävs andra åtgärder. Man kan också utan att ljuga hävda att det inte går på två år att lyckas med ett sådant förändringsarbete. De brister som nu finns beror på att integrationen har varit eftersatt under många år.

Det är på detta område lika dant som med jämställdheten. Det är allt för många vackra ord som aldrig leder till handling. För ska vi lyckas krävs det att insatser görs och att fler engagerar sig i det arbetet. Vi kan inte skjuta över allt som behövs på ett fåtal kommuner. Vi kan till exempel inte låta Södertälje ta emot alla Irakier som kommer till Sverige.

Integration betyder väl att de som kommer hit ska bli en del av vårt samhälle och då krävs arbete och skola som fungerar. Jag är övertygad om att det är bättre för människor med jobb en med ett kontrakt. Det är bättre att få svenska vänner än att tvingas säga att man accepterar regler som man inte rimligen kan känna till. Och när moderaternas partisekreterare säger att vi har en bättre syn på familjen, så ställer jag mig frågan om vilken som är den svenska synen. Vem definierar den? Det är ju fult att i vårt land tala om kärnfamiljen, men det tycker inte jag.

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=573&a=855749

Inga kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment